Diétne raňajky

Pudink s chia semienkami

Pudink s chia semienkami

  • 150 g bieleho jogurtu do 3 % tuku
  • 1 lyžica tvarohu
  • 1 lyžička chia semienok
  • 1 lyžica FIBROKI vlákniny
  • ovocie (ríbezle, jahody, mango a pod.)
  • sladidlo PECVA

Postup:

zmiešajte jogurt s tvarohom, sladidlom a chia semienkami a nechajte 20 minút stáť, aby semienka nasiakli a napučali. Potom pridajte ovocie a vlákninu.

chia

Stiahnuť recept
Čučoriedkovo-banánové osviežujúce smoothie

Čučoriedkovo-banánové osviežujúce smoothie

  • 1/3 šálky kokosovej vody
  • 3/4 téglika jogurtu do 1,5 % tuku
  • 1 šálka čučoriedok (možné aj zmrazených)
  • 1 banán (možné aj mrazený)
  • kokosové lupienky na ozdobu
  • voliteľné: polievková lyžica celých či mletých ľanových semienok, 3 lyžice pomarančovej šťavy či džúsu, včelí peľ na ozdobu (len pre osoby, ktoré nie sú alergické na včelie produkty), čučoriedky na ozdobu

Postup:

Ingrediencie rozmixujeme spoločne na hladkú hmotu a ozdobíme kokosovými lupienkami, čučoriedkami na slamke, príp. aj včelím peľom.

Stiahnuť recept
PROTEÍNOVÉ LIEVANCE

PROTEÍNOVÉ LIEVANCE

  • 3–4 bielky
  • 125 ml mandľového mlieka (i kravské)
  • 1 vanilkový kokteil SLIMBEL
  • štipka soli
  • kokosový olej na smaženie
  • kakao APINAT

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame alebo vyšľaháme a vzniknuté cesto necháme asi 10 minút odstáť. Lievance robíme na panvici s kokosovým olejom. Nakoniec posypeme kakaom APINAT.

Stiahnuť recept
Pohánková nátierka

Pohánková nátierka

  • 100 g pohánky
  • 250 g tvarohu
  • cesnak
  • petržlenová vňať
  • soľ a čierne korenie

Postup:

Uvarenú pohánku nechajte vychladnúť, potom vmiešajte tvaroh, prelisovaný cesnak, nakrájanú petržlenovú vňať, soľ a trocha čierneho korenia. Natierajte na teplé toasty a prípadne ozdobte petržlenom.

Výživové hodnoty na 1 porciu: 133 kcal

  • Bielkoviny: 52 %
  • Sacharidy: 45%
  • Tuky: 3 %
Stiahnuť recept
Toasty FIBROKI so sardinkovou nátierkou a vajíčkom

Toasty FIBROKI so sardinkovou nátierkou a vajíčkom

  • marinované sardinky 50 g
  • varené vajíčka 1/5 ks
  • cibuľa 10 g
  • horčica 10 g
  • 1 paradajka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 ks sezamových alebo sójových toastov FIBROKI

Postup:

Sardinky roztlačíme vidličkou, pridáme vajce, najemno nakrájanú cibuľu, horčicu a dochutíme soľou a korením. Nátierku natrieme na toasty FIBROKI a ozdobíme paradajkou.

Stiahnuť recept
Jablkové muffiny

Jablkové muffiny

  • 1 hrnček špaldovej múky
  • ½ hrnčeka šípkovej múky
  • 3 lyžice medu
  • 1 lyžička kypr. prášku bez fosfátov
  • 1 lyžička vanilky
  • 1 lyžička citrónovej alebo pomarančovej kôry
  • 1 vajce
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 2 jablká
  • môžete pridať orechy či kvalitnú min. 74 % čokoládu

Postup:

Najskôr zmiešajte tekuté suroviny, teda mlieko, olej, vajcia a med. Potom pridajte suché suroviny. Netrieme! Iba zhruba premiešame. Pečte na 170 ° cca 30 minút.

Stiahnuť recept
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

  • 5 zrelých banánov (čím sú banány zrelšie, tým sladšiu bude mať chlebíček chuť)
  • 1 až 1,5 hrnčeka špaldovej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva bez fosfátov
  • 1/3 hrnčeka oleje (vybrať si môžete svoj obľúbený, ale stačí i kvalitný slnečnicový)
  • 5 PL bieleho jogurtu
  • Hrozienka, goji, brusnice alebo vaše obľúbené sušené ovocie či semienka

Postup:

Banány, múku a ostatné suroviny dajte do misy a rozmixujte. Formu na biskupský chlebíček vymažte maslom a vysypte kokosom, alebo podložte papierom na pečenie. Cesto nalejte do formy, posypte zvyšným ovocím alebo semienkami a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 45 minút.

Tip: pre dosladenie je možné pridať lyžičku medu, ale vďaka sladkým banánom a sušenému ovociu nie je nutné chlebíček viac sladiť.