Diétne raňajky
Pudink s chia semienkami
- 150 g bieleho jogurtu do 3 % tuku
- 1 lyžica tvarohu
- 1 lyžička chia semienok
- 1 lyžica FIBROKI vlákniny
- ovocie (ríbezle, jahody, mango a pod.)
- sladidlo PECVA
Postup:
zmiešajte jogurt s tvarohom, sladidlom a chia semienkami a nechajte 20 minút stáť, aby semienka nasiakli a napučali. Potom pridajte ovocie a vlákninu.
Stiahnuť receptČučoriedkovo-banánové osviežujúce smoothie
- 1/3 šálky kokosovej vody
- 3/4 téglika jogurtu do 1,5 % tuku
- 1 šálka čučoriedok (možné aj zmrazených)
- 1 banán (možné aj mrazený)
- kokosové lupienky na ozdobu
- voliteľné: polievková lyžica celých či mletých ľanových semienok, 3 lyžice pomarančovej šťavy či džúsu, včelí peľ na ozdobu (len pre osoby, ktoré nie sú alergické na včelie produkty), čučoriedky na ozdobu
Postup:
Ingrediencie rozmixujeme spoločne na hladkú hmotu a ozdobíme kokosovými lupienkami, čučoriedkami na slamke, príp. aj včelím peľom.
Stiahnuť receptPROTEÍNOVÉ LIEVANCE
- 3–4 bielky
- 125 ml mandľového mlieka (i kravské)
- 1 vanilkový kokteil SLIMBEL
- štipka soli
- kokosový olej na smaženie
- kakao APINAT
Postup:
Všetky ingrediencie zmiešame alebo vyšľaháme a vzniknuté cesto necháme asi 10 minút odstáť. Lievance robíme na panvici s kokosovým olejom. Nakoniec posypeme kakaom APINAT.
Stiahnuť receptPohánková nátierka
- 100 g pohánky
- 250 g tvarohu
- cesnak
- petržlenová vňať
- soľ a čierne korenie
Postup:
Uvarenú pohánku nechajte vychladnúť, potom vmiešajte tvaroh, prelisovaný cesnak, nakrájanú petržlenovú vňať, soľ a trocha čierneho korenia. Natierajte na teplé toasty a prípadne ozdobte petržlenom.
Výživové hodnoty na 1 porciu: 133 kcal
- Bielkoviny: 52 %
- Sacharidy: 45%
- Tuky: 3 %
Toasty FIBROKI so sardinkovou nátierkou a vajíčkom
- marinované sardinky 50 g
- varené vajíčka 1/5 ks
- cibuľa 10 g
- horčica 10 g
- 1 paradajka
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 ks sezamových alebo sójových toastov FIBROKI
Postup:
Sardinky roztlačíme vidličkou, pridáme vajce, najemno nakrájanú cibuľu, horčicu a dochutíme soľou a korením. Nátierku natrieme na toasty FIBROKI a ozdobíme paradajkou.
Stiahnuť receptJablkové muffiny
- 1 hrnček špaldovej múky
- ½ hrnčeka šípkovej múky
- 3 lyžice medu
- 1 lyžička kypr. prášku bez fosfátov
- 1 lyžička vanilky
- 1 lyžička citrónovej alebo pomarančovej kôry
- 1 vajce
- 100 ml mlieka
- 100 ml oleja
- 2 jablká
- môžete pridať orechy či kvalitnú min. 74 % čokoládu
Postup:
Najskôr zmiešajte tekuté suroviny, teda mlieko, olej, vajcia a med. Potom pridajte suché suroviny. Netrieme! Iba zhruba premiešame. Pečte na 170 ° cca 30 minút.
Stiahnuť receptBanánový chlebíček
- 5 zrelých banánov (čím sú banány zrelšie, tým sladšiu bude mať chlebíček chuť)
- 1 až 1,5 hrnčeka špaldovej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva bez fosfátov
- 1/3 hrnčeka oleje (vybrať si môžete svoj obľúbený, ale stačí i kvalitný slnečnicový)
- 5 PL bieleho jogurtu
- Hrozienka, goji, brusnice alebo vaše obľúbené sušené ovocie či semienka
Postup:
Banány, múku a ostatné suroviny dajte do misy a rozmixujte. Formu na biskupský chlebíček vymažte maslom a vysypte kokosom, alebo podložte papierom na pečenie. Cesto nalejte do formy, posypte zvyšným ovocím alebo semienkami a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 45 minút.
Tip: pre dosladenie je možné pridať lyžičku medu, ale vďaka sladkým banánom a sušenému ovociu nie je nutné chlebíček viac sladiť.