Zdravšie varianty pohostenia pre návštevy a na Silvestra

Sezónne recepty
Zdravšie varianty pohostenia pre návštevy a na Silvestra

Či už premýšľate, čo si dopriať na Silvestra za chuťovku bez strachu, že sa ručička váhy pohne zlým smerom, alebo k vám zavíta neočakávaná návšteva, výborným riešením môže byť jednoduchá nátierka. Vyberte si z našich 5 receptov. Ak chcete pripraviť jednoduché jednohubky, namažte nátierku na kolieska šalátovej uhorky. Keď si chcete vyrobiť zdravšie chlebíčky, natrite nátierku na toasty FIBROKI, a je to. Navyše si všetky nátierky môžete pripraviť aj ako súčasť výdatných raňajok.

Silvestrovské jednohubky

Suroviny: 1 cottage, nízkotučný tvaroh, 2 strúčiky cesnaku, korenie, údený losos 50-70 g, čerstvý kôpor na ozdobenie, 1 citrón, uhhorka alebo toasty FIBROKI ako podklad

Postup: Zmiešajte tvaroh so syrom cottage, ochuťte prelisovaným cesnakom a podľa chuti korením. Vzniknutú nátierku natrite buď na kolieska uhorky alebo na toasty FIBROKI, ozdobte kúskom údeného lososa, vetvičkou kôpru a pokvapkajte šťavou z čerstvého citróna.

Video zobrazíte tu.

Tofu nátierka

Suroviny: 1 údené tofu, 1/2 kocky zeleninového vývaru DIETESSE.3, 1 cibuľa, olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, pažítka, soľ, korenie

Postup: Na troške olivového oleja dozlatista orestujte nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridajte na kocky nakrájané tofu a orestujte dozlatista. Zalejte 100 ml vývaru DIETESSE.3 a 5 minút duste. Vzniknutú zmes rozmixujte ponorným mixérom a dochuťte prelisovaným cesnakom, pažítkou a podľa chuti soľou a korením. Kto má rád ostrejšiu verziu, môže namiesto pažítky použiť čerstvú chilly papričku. Nátierku natierajte na toasty FIBROKI alebo kolieska uhorky. Najlepšie chutí na druhý deň.

Video zobrazíte tu.

Syrovo-cesnaková nátierka

Suroviny: 100 g tvrdého syra 20 % tuku, 100 g Lučiny LINEA, 1 biely jogurt do 3 % tuku, hrsť mungo klíčkov (alebo ideálne reďkovkové klíčky), 1 strúčik cesnaku, soľ, korenie

Postup: Tvrdý syr nastrúhajte najemno, zmiešajte s Lučinou, bielym jogurtom a hrsťou klíčkov. Všetko rozmixujte ponorným mixérom. Dochuťte prelisovaným cesnakom, soľou a korením. Nátierku natierajte na toasty FIBROKI alebo kolieska uhorky.

Video zobrazíte tu.

Vajíčková nátierka s avokádom

Suroviny: 1 avokádo, 8 vajec natvrdo, 1 PL citrónovej šťavy, 1 lyžica dijonskej horčice, 100 g ricotty, soľ, čierne korenie farebné, cherry paradajky, toasty FIBROKI alebo celozrnný chlieb

Postup: V mise dôkladne roztlačte vidličkou avokádo, pridajte pokrájané vajíčka a zase vidličkou roztlačte. Potom primiešajte ricottu, horčicu, citrónovú šťavu, soľ a podľa chuti korenie. Nátierku namažte na toasty FIBROKI alebo z celozrnného chleba vykrájajte kolieska a tvorte jednohubky. Ozdobte cherry paradajkami.

Nátierka z červenej repy

Suroviny: nízkotučný tvaroh, cesnak, červená cibuľa, uvarená cvikla, toasty FIBROKI, na ozdobu hroznové víno, cibuľa

Postup: Cibuľu nastrúhajte najemno, cesnak prelisujte. Uvarenú alebo upečenú cviklu nastrúhajte nahrubo. Zmiešajte cibuľu, cesnak, repu a nízkotučný tvaroh. Nátierku natierajte na toasty FIBROKI a ozdobte polovičkami hroznového vína a kolieskami cibule.

Páčia sa Vám naše novinky? Viac rád môžete dostávať pravidelne do Vašeho e‑mailu.
Potvrďte prosím súhlas so spracovaním osobných údajov. Ďakujeme za pochopenie.