Letným jahodovým opojením k čistejšiemu telu

Letným jahodovým opojením k čistejšiemu telu

Jahody sú bohaté na vitamín C, betakarotén, vápnik, horčík a veľa vlákniny. Navyše sú močopudné, pomáhajú detoxikovať čistiace orgány a odvádzať nadmerné množstvo zadržiavanej tekutiny z tela. Vďaka svojej osviežujúcej sladkej chuti a vôni pomáhajú zaháňať chute na sladké ... a to už sa v rámci redukčnej diéty počíta


Jahody sú jediným bežným ovocím, ktoré má semienka na povrchu plodu. Do semienok rastlina ukladá mnoho hodnotných látok, ale u jahôd je cesta z centra plodu k semienkam na povrchu trochu náročnejšia na distribúciu. Tá je zaistená bohatou sieťou veľmi odolnej vlákniny, pod mikroskopom takmer transparentnej. Na ňu sa naviažu toxíny a ťažké kovy a sú prirodzenou cestou vylúčené z tela.


Jahody s avokádovým mousse čoko krémom a kokosovou šľahačkou


Ingrediencie: jahody, zrelé avokádo, 5 vrecúšiek kakaa APINAT, pár kvapiek stéviového sladidla PECVA, plechovka bio kokosového mlieka, vanilkový extrakt, 1 lyžica šťavy z čerstvého citróna, drvené konopné semienka na posypanie


Postup: Jahody umyte, rozkrájajte na kocky. Na prípravu čokoládového mousse krému vydlabte dužinu z jedného avokáda, pridajte jednu lyžičku vanilkového extraktu, pár kvapiek sladidla PECVA a lyžicu citrónovej šťavy. Posypte kakaom APINAT, budete potrebovať cca 1,5 vrecúška. Mixujte do hladka. Na kokosovú šľahačku si pripravte kokosovú dužinu ukrytú v plechovke mlieka bez siričitanov a emulgátorov, vložte ju do mixéra a opatrne prilievajte po troškách kokosovú vodu a pridajte 2 vrecúška kakaa APINAT. Priebežne mixujte. Za použitia malého množstva vody z plechovky sa vytvorí napenená kokosová šľahačka. Ak použijete vody viac, vytvárate mlieko. Na dno pohára dajte vrstvu čokoládového mousse krému, naň navŕšte jahody a na záver pridajte šľahačku. Môžete pridať trochu škorice na dozdobenie a posypať konopným semienkom.


Tip: Menej zrelé avokáda sa môžu horšie mixovať, potom si pomôžeme trochou kokosového mlieka.


Osviežujúca jahodová limonáda


Ingrediencie: jahody, niekoľko vetvičiek mäty, pramenitá neperlivá voda


Postup: Jahody nakrájajte na štvrtiny a dajte do karafy alebo džbánku. Zalejte vodou a pridajte niekoľko vetvičiek mäty a osviežujúci nápoj máte pripravený.


Jahodový dezert z kuskusu


Ingrediencie na 4 porcie: 100 g rôznych druhov orieškov (lieskové, vlašské, mandle), 100 g kuskusu, 150 ml polotučného mlieka, 2 lyžice medu, 400 g jogurtu do 3% tuku, 400 g jahôd


Postup: Orechy nasekajte a s kuskusom opražte na panvici. Pridajte med, premiešajte a pridajte mlieko. Povarte, až kuskus zmäkne. Na tanierik vytvorte naberačkou kopček a ozdobte jahodami, ktoré prelejte jogurtom. Dozdobte lístkom mäty.


 

Páčia sa Vám naše novinky? Viac rád môžete dostávať pravidelne do Vašeho e‑mailu.
Potvrďte prosím súhlas so spracovaním osobných údajov. Ďakujeme za pochopenie.